удоволствието да виждаш по - добре!

Основен преглед (компютър, зрителна таблица, биомикроскопия)

Лекарят първоначално установява зрението на пациента с помощта на таблица или проектор и набор диоптрични лещи. След това преглежда очите с помощта на биомикроскоп и предписва необходимата корекция. Биомикроскопията е обективен метод за изследване на преден очен сегмент. С помощта на оптичен светлинен срез се преглежда прозрачността на очните среди – роговица, предна камера и леща.

20,00лв.

Скиаскопия

Скиаскопията е обективен метод за определяне на очната рефракция (пречупването на светлинните лъчи, при преминаването им от една среда в друга и фокусирането им в централната ретина – макулата). Използва се за установяване степента на късогледство, далекогледство и астигматизъм. Наличната апаратура в очния кабинет на “Оптиленс” ООД позволява извършването на скиаскопия с висока точност и надеждност на резултата.

25,00лв.

Авторефрактометрия

Автоматично изчислява рефракцията с или без акомодация, без прякото участие на пациента. Авторефрактометърът е добър помощник на офталмолога при отчитане на астигматичните градуси.

5,00лв.

Цветоусещане

Изследването е необходимо при заверка на медицински свидетелства за любител шофьори, професионални шофьори както и при наличието на определени изисквания, свързани с професионалната ориентация и реализация на пациента. Извършва се с помощта на специални таблици за цветоусещане (Рабкин).

10,00лв.

Вадене на чуждо тяло

Стандартна манипулация при попадане на чуждо тяло (песъчинка, стружка и пр.) в преден очен сегмент (клепачи, конюнктива и роговица).

25,00лв.

Меки контактни лещи (мярка)

Преглед за установяване на индивидуалните параметри /радиус и диаметър/ на контактната леща. Определя се точният диоптър на очите. Ако нямате астигматизъм можете да вземете контактната си леща веднага. Пациентът се запознава със стандартните процедури по поставяне и слагане на меките контактни лещи и тяхното съхранение. Обясняват се необходимите контролни прегледи за сигурността на Вашите очи.

30,00лв.

Твърди контактни лещи (мярка)

Твърдите контактни лещи са строго индивидуални за всяко око. Обстойният първоначален преглед за тях включва избиране на дизайн, параметри и материал за направата им. За определени заболявания те са единственото корекционно средство, осигуряващо максимален комфорт на пациентите. Пациентът се запознава със стандартните процедури за поставяне и сваляне на лещите, стриктната адаптация към тях и обгрижването. Обясняват се необходимите контролни прегледи за сигурността на Вашите очи.

30,00лв.

Топография на Роговица /едноочно/

20,00лв.